.

Monday, December 23, 2013

Basic Accounting

GRUNNLEGGENDE REGNSKAP Kjøp, salg og merverdiavgift. Alt salg skal registrereticuloendothelial system i regnska positron emission imagination når inntekten er opptjent dvs. som hovedregel når de solgte varene er levert eller oppdraget er utført. Salgsfakturaer registrereticuloendothelial system som vi så tidligere til kredit salgskontoen og debet kundefordringer (eventuelt kontanter hvis kontantsalg). Når bedrifter selger varer og tjenester innenfor landets grenser, skal det i de fleste tilfellene beregnes merverdiavgift. Merverdiavgift er en skatt eller avgift som myndighetene har lagt på oss ved kjøp av varer og tjenester. Denne avgiften er nå på 25% og hideaway legges på de fleste varer og mange tjenester. Når det gjelder matvarer, er satsen nå 14%. På persontransport og kinobesøk beregnes det en merverdiavgift på 8%. Det er også en del varer og tjenester som er fritatt for MVA, her kan nevne s: - bøker og aviser - bank- og forsikringstjenester - undervisning Når bedrifter skal registrere avgiftspliktig salg, må lair utgående MVA registrereticuloendothelial system på egen konto da dette er penger som bedriften skal betale inn til fylkesskattesjefen. Når bedrifter kjøper f.eks.
Ordercustompaper.com is a professional essay writing service at which you can buy essays on any topics and disciplines! All custom essays are written by professional writers!
handelsvarer hvor det er beregnet merverdiavgift, skal avgiftsbeløpet føres som inngående MVA og nettobeløpet føres på varekjøpskontoen. En bedrift vil også ha mange andre innkjøp hvor det vil være beregnet merverdidavgif t. Ofte vil også denne merverdidavgiften ! være fradragsberettiget for bedriften og da skal den føres på konto for inngående merverdiavgift. MVA på bensin og andre utgifter på personbiler vil ikke være fradragsberettiget og da vil MVA-beløpet inngå som en del av kostnaden/utgiften. Merverdiavgiften gjøres opp med myndighetene for to måneder ad gangen. 1. termin (januar og februar) forfaller til betaling 10. april. 6. termin for november og desember forfaller til betaling 10. februar det neste år. Før merverdiavgiften for følgende...If you urgency to get a full essay, order it on our website: OrderCustomPaper.com

If you want to get a full essay, visit our page: write my paper

No comments:

Post a Comment